TAZMÁNIA-Tasmania

Jegyek, foglalások - Részletesebben az előkészületekről, azoknak akik szintén átruccannának erre a szigetre komppal.

2013. december 01. 13:48 - UtazóNagyi

A szigetre hajóval, vagy repülővel csak lábbal nem lehet eljutni. Tehát hajójegyet kell elöszőr rendelni, ezt is interneten lehet megrendelni, sőt célszerű olcsóbbsága miatt.

A hajók vagyis inkább a kompok, amik minden nap jönnek-mennek Spirit of Australia neven ingáznak Melbourne és Devonport között.. Kompok, mert az 1400 utason kívül visznek 1000 autót is és ingajáratban vannak a két város között. A repülök több nagyobb városban leszállnak. Mivel mi sajátszervezésben szeretnénk megismerni ezt a szigetet, ami a világon a 26. nagyságát tekintve, ezért választottuk a hajó ill. gépkocsi utazási formát. A jegyrendelésnél csak annyi érdekesség volt, hogy itt szembesültünk avval a ténnyel, hogy ez egy több emeletes “komp” lesz. Ki kellett választani, hogy az utazás alatt kabinban, vagy egy luxus kabinban vagy egy ágyban szeretnénk élvezni a hajókázást. Ezenkívül az autó paramétereit is be kellett diktálni. Az alapdíj a 2 m széles és a 6 m hosszú gépjjárműveknél fejeződött be. Természetesen biciklit, motort is lehet parkoltatni rajta a másik kikötőig. Bizonyos állatokat is lehet utaztatni ketrecben szigorúan AU 22-ért. Egyáltalán nem utolsó sorban számít az életkor is. Tehát élvezhettünk egy kis – megérdemelt - engedményt nyugdíjasok révén. Természetesen meg kellett még adni, hogy a nappali vagy esti járattal megyünk.

 A sziget 1/3-a nemzeti park. Ezekbe kell belépő. Ezek a jegyek, bérletek a sziget nemzeti parkjaiba szólnak. Park Pass-nak hívják.. Több hetestől az egy évesig lehet váltani autóra. A miénk 8 hetes, egy autóra, 8 személyre: AU 60. Lehet a parkok bejáratánál is becsületkasszába fizetni, de az sokkal többe kerül, ha mindegyiket végig látogatjuk. Már pedig mi azt szeretnénk.

 A következő fontos foglalás, a szállás Hobartban. A célunk a Sydney-Hobart vitorlásverseny győzteseinek fogadása, ami kb. január  első napjaiban van, ezért biztosítani kellett szállást, hogy a nagy események – Karácsony, Szilveszter – közepette nehogy a kikötői csillagos ég alatt kelljen nyugovóra térnünk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tazmaniarol.blog.hu/api/trackback/id/tr185669969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása